Weekend i Stockholm (080629)

Är precis hemkommen från  två dagars långt besök i Stockholm tillsammans med Uffe och Hampus. En av fördelarna med att bli småbarnsförälder i gen på gamla dar är att man återigen får uppleva Skansen, Junibacken  och alla andra roliga ställen som  passar när barna är små. Ja det är härligt att vara ute med barn och dela deras upplevelser.
Ofta är det helt andra saker som för dem blir stora upplevelser än vad en annan trott och planerat. 
Vi kom till Skansen med stora förväntningar på att få visa Hampus alla djuren. Älgarna skenade Hampus förbi , finns hemma konstaterade han. Björnarna gick det också lika fort förbi, finns i Orsa Björnpark tyckte han. Aporna, lika som Herr Nilsson konstaterar han. Ja så gick det runt  hela djurparken, han tog sig lite tid vid Babianerna och konstaterade att de nog var torra eftersom de var så röd i baken. Undrade om deras mamma brukade smöja dem? Vis av egen erfarenhet eftersom han alltid varit torr i huden och vet hur det känns om vi slarvar med smörjningen. Den stora favoriten på Skansen denna dag blev ett helt vanligt träd i vilket han velat tillbringa hela dagen om han fått. Nåja han fick faktiskt tillbringa en hel del tid där för vi hade bestämt att denna helg var vi ute på hans villkor.
Söndagen tillbringade vi på Junibacken. Där var Hampus desto mer imponerad precis som mamma vilket kanske beror på att både han och jag älskar Astrid Lindgrens sagor.
Meja har haft en helg med Elin och Alpha,hon kommer hem först i morgon. Gissa om det känns tomt här hemma. Nu väntar en ny arbetsvecka sen bär det av till Sockholm för att få titta på Perros en hel lång dag.  ÅÅÅh vad jag skall gotta mig. Tror att Meja får vara hemma, enligt Elin så  är hon fortfarande väldigt låg och inte alls sig likt. Då känns det inte rätt att ta ut henne i den miljö som denna enorma utställning kommer att innebära. Det skall bli så Roligt att få träffa alla hundar och trevliga människor.

Var är min vanliga hund?? (080625)

Midsommarhelgen är över och det blev väl inte riktigt som man tänkt sig.  Jag var så säker på att Meja var dräktig så det har inte varit helt lätt att släppa det. Det är en stor tomhetskänsla i stället för den förväntan man hade hoppats på att man skulle få känna. Det  blir inte lättare av att man har en hund som man inte känner i gen. Jag hoppas hon inte tänker fortsätta bete sig dräktigt länge till (mullig, trött, fräsig mot alla som vill leka, och lat) Nu vill jag ha tillbaks min aktiva glada spralliga tjej. Jag borde väl behandla henne som skendräktig, vilket ju innebär mycket aktivitet och lite mat. Det är bara det att Meja vill ha det precis tvärt om.
Vi borde väl träna lite utställningsträning eftersom ju Meja nu kan vara med på världsutställningen. Hon var lite låg i Avesta så jag borde väl försöka övertyga henne om att det här är ju kul, i alla fall tycker matte det men Meja vill inte låta sig övertygas riktigt och det är inte likt henne. Ja dessa hormoner! 
I kycklinghagen däremot är det aktivitet. 21 kycklingar blev det så där har hönorna nu fullt upp. Det är mycket de skall lära sina små tex. att sandbada vilket inte är det lättaste då man inte hunnit få så bra balans, leta efter mask och fånga flygfän. Man kan sitta och titta hur länge som helst och jag slutar aldrig häpnas över vilken ordning det är i djurvärlden. Man kan verkligen lära sig ett och annat av dem.

Ultraljud 080619

Har i dag varit och gjort Ultraljud på Meja och döm om min förvåning men hon var TOM??? Jag blev mycket förvånad och besviken förstås. Tyckte alla tecken tydde på att hon var dräktig. Hon har ömsom matvägrat ömsom varit jättehungrig . Hon har varit trött och ovanligt lugn för att inte tala om hur tokig hanhundarna varit i henne. 
Ja ja naturen har sin gång och det är bara att ta nya tag. Men det var ingen rolig start på midsommar, vi hade verkligen längtat efter Meja o Lèon bebisar men det var väl inte meningen.

Avesta (080614)

Vi har haft en jättetrevlig dag i Avesta i dag, syster Yster (som dessutom fyller år i dag),  Meja och jag. Trots att jag vaknade med en molande huvudvärk som inte ville ge med sig på hela dagen så har det varit riktigt trivsamt. En bidragande orsak till detta är alla trevliga människor runt ringen,det är alltid så trevligt att träffa er. Inte blev det sämre av att Meja i dag tog sitt andra cert. Kändes så skönt för nu är jag övertygad om att hon kommer att bli SUCH så småningom. Frågan är inte om utan snarare när. Hanhuhdscertet erövrade kusin Manne, vilket han verkligen är värd. Så nu kära Manne och broder Zalle blir det spännande för nu står det 2-2-2, så nu får vi se vem som kommer först. Men ni killar får ju ett rejält försprång eftersom Meja antagligen måste ta en paus. Om det skulle vara så att ni inte är klara före så kan vi väl träffas i Sundsvall i November för att ha lite trevligt och KRIGA?? 

Då jag kom hem hade ytterligare två kycklingar bytt ut äggskalet mot en betydlig tuffare värd så nu är det 19 till antalet och ännu verkar det inte vara klart. Det blir nog en rejäl tuppslakt till hösten och "lokalproducerad" kycklingfile hela vintern.

Fick mail från Jenny på Knoppbacka i dag att Aqua och Lèon blivit föräldrar på självaste fredagen den 13, till sju små underverk. STORT GRATTIS!! och hoppas att ni alla mår bra. 

Trots allt positivt som hänt i dag så har jag svårt att riktigt kunna glädjas. Det som skulle göra denna dag riktigt fulländad vore att jag fick beskedet att Blossom givit sig till känna. För er som inte vet så vill jag berätta att Blossom är en vit Perrotik som ägs av Susanne Hall på Kennel Aubelorse i Skåne men som bor hos sina fodervärdar i Staffanstorp.
I onsdags blev Blossom påkörd av en cykel och blev så rädd att hon sprang i väg i ren panik och sedan dess har ingen sett henne. Hon är efterlyst på alla tänkbara sätt och man letar förtvivlat efter henne. Ovissheten är förstås fruktansvärd och jag lider verkligen med Blossoms anhöriga. Jag hoppas innerligt att denna dramatiska historia skall få ett lyckligt slut!

            
Stolt Meja                            Kusinerna Manne o Meja

Student o kyckling helg (080610)

Vi har haft en underbart rolig studenthelg med allt vad det innebär. Vädret kunde ju inte ha varit bättre, jo möjligen något svalare men man kan ju inte få allt. Vi hade en jättetrevlig fest i trädgården med ca 40 släktingar som deltog och då är man glad att man har vädrets makter med sig.
I hönsgården har det blivit tillökning under helgen. 15 kycklingar har tittat ut ur sina ägg och ännu ligger tre hönor och ruvar så det kommer nog en drös till inom de närmaste dagarna. Det brukar alltid bli lite dramatik kring kycklingfödslarna. Mest beronde på att jag inte alltid riktigt klarar av att låta naturen ha sin gång, den kan ju som bekant vara ganska grym i bland. Jag har ju den inställningen att så länge det finns liv så finns det hopp. Därför brukar det alltid hamna någon bortstött eller klen kyckling i min BH för att få tillbaka värmen och pigga på sig. När det sen blir sen kväll och hönorna ligger stilla med sina kycklingar under sig för natten brukar jag smyga in och lägga kycklingen under någon av de andra hönorna än den som stött bort kycklingen. När morgonen kommer har den lille fått samma lukt som både hönan och kycklingarna som jag lagt den hos och för det allra mesta slutar det lyckligt. Även fast det bara är en kyckling (säkert en tupp) så känns det alltid lika tillfredsställande då man lyckats rädda ett liv. Genom årens lopp har det blivit några kycklingar bra nog som startat sitt liv i min BH och på så sätt få hänga med på både det en och andra. Kanske har de dragit nytta av denna sociala träning i ett tidigt skede av livet eftersom jag har himla trevliga och sociala hönor ?!?!??
Meja är mycket lugn och kelsjuk, hon vet inte hur nära en hon skall vara. Ser med spänning fram mot den 19/6 då vi ska ta ultraljud. 

snygg student           
Snygg student med flickvännen Linn. Storebror Martin o Uffe på gitarr. En tur med traktor o kärra är tradition.
Några festdeltagare varav flera är kusiner till studenten.  (klicka på bilden för större bild)


  


Sommartider Hej Hej (080604)

Vilken underbar sommar vi har!  För min del innebär det som vanligt att jag blir jätteinspirerad och tillbringar massor med tid på att besöka  handelsträdgårdar. Himla trevligt men det innebär även att jag drar på mig en massa jobb och spenderar alldeles för mycket pengar där, men men sommaren är kort och jag intalar mig att det är väl investerade pengar för både hälsa och själ.
Meja verkar tycka det är lite jobbigt med värmen. Man ser inte mycket av henne på dagarna då hon kryper undan i skuggan och kommer fram först till kvällen då det svalnat. Då är hon dessto piggare och det verkar som att hon bara vilat sig i form lite. Den 19/6 blir det ultraljud och visar det sig att hon är dräktig så ryker pälsen på henne direkt, vilket jag tror att hon kommer att uppskatta. Men först är det utställning i Avesta nästa helg där hela 27 Perros är anmälda, skall bli jättekul att träffas i gen!
I morgon tar min "lilla" stora Anton studenten och jag tror nog att jag är lika pirrig och förväntansfull som han är.

Piteå (080602)

Jaha då har vi sett en hel del av den norra delen av Sverige. Jisses vad långt det är och skog,skog,skog.  Nog är man bra tokig då man drar i väg 80 mil enkel resa för en hundutställning och dessutom kommer hem utan cert. Det var en jättesnygg finskägd Zorazzo tik som kom och nöp certet framför näsan på oss. Därmed blev tiken internationell champion. Även på hanhundssidan blev det lika, samma ägare hade en hane som tog hanhunds certet och även han blev internationell champion. Vi har haft en trevlig helg Meja blev 2:a bästa tik fick CK , res-Cacib och jättefin kritik så det är bara att fortsätta kämpa på.
Hampus  och Meja har badat i Pite havsbad, det var underbart att se deras glädje då de sprang omkring på stranden. Båda är lika tokiga i vatten och att åka bil som tur är annars hade denna resa blivit jobbig. Skönt är det att vara hemma i gen och att allt har gått bra.
Nu stundar studenttider för Anton med allt vad det innebär och det kommer säkert att bli både roligt, rörande och sorgligt om vartannat. Huvudsaken är att det blir en lyckad och minnesvärd tid för Anton.

   
Vad är väl en hundutställning mot Pite-Havsbad.


Denna vackra tik från Finland tog cert o
blev int cham
(Klicka för förstoring)

RSS 2.0