Österbybruk (080525)

Jaha då har vi i alla fall tagit reda på att Nils Molin inte tyckte speciellt bra om varken Meja eller Niilo. Niilo fick nöja sig med en tvåa i dag och det kan vi ta, för han visade inte riktigtigt sin bästa sida. Det blev en ganska stressig resa för honom med en löptik i bilen och helt plötsligt var både domare och hela sitationen lite stressig o läskig.  Vi har också fuskat med träningen på sista tiden så det är bra att bli påmind om att  "handlern" = jag får ta och skärpa till mig och träna honom lite inför nästa utställning.
Meja hon fick nöja sig med en slät etta, fast vi såväl behövde ett till cert men men det blir inte alltid som man vill. Däremot gick det alldeles strålande för vad vi hoppas, blivande pappa Lèon. Han tog CERT blev BIR och BIG-4.
Nu kan Lèon stolt titulera sig som både spansk och svensk champion. STORT GRATTIS!!!  Jättekul var det också att träffa Carina och Zalle. Zalle har blivit karl och en riktig snygging, men inte heller det såg Nisse så även Zalle fick till slut nöja sig med en etta. Summan av kardemumman blir att trots att en del resultat hade kunnat vara bättre så har det i alla fall varit en jättetrevlig dag med trevliga människor o hundar på en himla vacker utställningplats.

Nu är det bara att ladd om och förberda sig inför nästa helg då bär det av till Piteå. (Undrar hur jag tänkte då bestämde mig för och övertalade syrran att vi skulle åka dit)?

image7image8

Underbar Léon blev BIG - 4

Värme (080523)

TUSEN TACK! för alla hälsningar och lyckönskningar via mail och gästboken det värmer verkligen.
Vi laddar för Österbybruk på söndag. Det skall bli så kul att äntligen träffa brorsan Zalle  och Carina i gen, det var ett bra tag sedan sist.  

Tack Anton (080522)

Tusen TACK! min stora gullunge för att du haft sånt tålamod och jobbat på med hemsidan. Vad skulle jag gjort utan dig?

Parning igen (080519)

Var nog inställd på att det skulle bli en vilodag i dag och ny tur till Lèon först i morgon. Så blev det dock inte för de ringde från djursjukhuset att Mejas prov visade att den optimala dagen för parning är i dag. En ny tur till Lèon och ännu en lyckad parning. I dag fick vi sällskap av Anna och Rolex som då fick träffa sin mamma samt gammelmatte o gammelhusse. Tack Jenny för fika och två trevliga kvällar i er vackra hästhage!

image6

Parning (080518)

Ingen sovmorgon denna söndag inte. kl 10.00 hade vi tid på Falu djursjukhus för att ta progesteron prov på Meja. Provet skall visa om det är dags att para. Eftersom man inte får svar på provet förrän dagen efter och Meja var på dygn 12 i löpet så tog jag det säkra för det osäkra och testade henne tillsammans med två hanar. Först halvbrodern Niilo som min syster Inger har och sedan även Mirò. Båda hanarna var mycket intresserade och Meja ställde villigt upp sig. Detta innebar att det blev en parningstur till  Knoppbacka gård, där underbara Lèon nu vistas. Det blev en lyckad parning och ett trevligt möte med Jenny, hennes hundar och hästar.
TACKf ör sällskapet Kesti! 
Pecke! tro det eller inte men jag tror faktiskt att vi pratade mer psykiatri än hundar på vägen, vad säger du om det?.

image5

Meja och Léon tyckte om varandra direkt.

Vinter igen (080517)

Man trodde inte sina ögon då man slog upp sina ögon i morse. Snö Snö Snö.  Utslagna björkar och häggar hängde tungt med ett tjockt snölager över sig. Efter skogspromenaden med Meja var det bara att snabbt in duschen för att tina alla snöbollar som fastnat i pälsen under promenaden. Till skillnad från Alpha som var överlycklig över snön så såg även Meja en smula förvirrad ut.

image3


Konsert (080516)

En beundrande lillebror och en mycket stolt mamma var i kväll och lyssnade på storebröderna då de spelade i sitt gemensamma band. Det känns så bra då de har hittat sin "grej" och dessutom har mod och kraft att genomföra det de vill. Samt även bjuda in oss andra att delta, det känns toppen. Då en i publiken frågade Hampus när han skall börja spela i band så fick han till svar: jag skall inte spela, jag skall till Piteå på hundutställning. Vi får väl se vad det blir av den mannen.

image4

RSS 2.0