Hälsningar från V-kullen




Det kom en hälsning från Mimi (Lindekrull's Vira av Medina. En söt och glad tjej som sköter sig bra enligt matte Cecilia. Jag kommer antagligen inom kort att få träffa henne, vilket skall bli jättespännande - längtar!


Mimi sover skönhetssömn på sitt alldeles speciella sätt.

Foto: Cecilia quiding


Fick också en hälsning från Biristrand i Norge. Dina (Lindekrull's Vittra av Medina). Enligt matte Laila är Dina en glad och mycket social tjej som får Norrmännen att falla pladask  med sin charm.


Matte Laila har planerat in ett par utställningar i vår för snyggingen - blir så spännande!

Foto: Laila Iversen

Tack snälla för att ni hör av er och skickar bilder, det är så härligt att få följa de små liven. Det var kul att se att Hampus kände i gen dem direkt då han fick se bilderna.

Mat o Kärlek

Hela gänget njuter av frukosten. "Royal Start" och lite "di" till efterrätt står det på matsedeln i dag.





Da-Silva och hans käraste Wilja. I alla fall förra veckans käraste.
Vi hoppas resultatet av deras kärleksmöten visar sig i andra halvan av april
Tussbergets kennel.

Guldklimpar


Lindekrull's Thilde



Lindekrull's Thor


Lindekrull's Thyra och mamma Majken


Lindekrull's Thim


Lindekrull's Thea


KÄRLEK! (Majken o Thor)


Foto: Elin Bäck





Valpar 3 veckor

I dag är valparna tre veckor. Börjar få ångest över att tiden rinner i väg så fort, nu gäller det vara på tiden och njuta. De är alla uppe på benen och försöker att leka med varandra. De växer så det knakar, alla har ökat mellan 500-700 g sista veckan. De väger nu mellan 1880-2100g. I dag har vi klippt alla klor i gen, de har även fått sin första avmaskning. Det börjar nu även bli dags att få börja smaka lite valpfoder, skall bli spännande att se vad de tycker om det. Väntar tills i morgon så det inte blir för mycket nytt i deras magar med både avmaskningsmedel och mat. De får bo kvar på övervåningen (sovrummet) några dagar till sen flyttar de ner i köket så det blir lite liv o rörelse för dem. Majken vakar väldigt över dem ännu och jag tror det blir för jobbigt för henne om de flyttar ner för tidigt.

Ett utslaget gäng efter kloklippning, vägning och avmaskning.


Klart man måste kliva upp och kissa i den precis nystädade och nybäddade valplådan.


I bland får det duga att sova med sina gosedjur i stället för sina syskon.

Vissla

Fick en hälsning från Vissla och matte Sofie i Östersund. Allt är bara bra och de verkar trivas bra tillsammans, Vissla och hennes familj. Dessa härliga bilder på henne har två flickor tagit som de träffade då de var ute på Storsjön häromdagen. Det är ju som bekant inte lätt att fota dessa "vildbattingar" så matte Sofie blev jätteglad då flickorna blev så förtjust i Vissla att de ville fota henne.



Härlig tjej som har kul ute på Storsjöns is.


Hur står man i mot den här blicken?


Fotograf: Aline o Erika

valparna 2,5 veckor


Nu börjar det hända saker i valplådan. Valparna biter på varandra och försöker leka och de kommer direkt fram och försöker klättra upp i knät på en då man sätter sig hos dem. De är nu 2,5 veckor.


Blir det så här jag kommer att se ut när jag blir stor undrar Thyra.
Majken övervakar Da-Silvas hälsning med lillasyster.

Från höger myser: Thim, Thea, Thyra och Thor.


Även i denna kull är det så att valparna söker sig till sina färger då de skall leka.
Thyra och Thea (Svart/vit) och Thim och Thilda i brottningsmatch.



Skönt att slappa i baren i bland också.



Prinsen fyller 8 år i dag på Alla hjärtans dag.

Två veckor.

Nu börjar det hända saker i valplådan även om de förstås fortfarande mest äter och sover. De är nu två veckor och alla väger mellan 1300-1400 g. så de är fortfarande mycket jämna i storlek. Alla har öppnat ögonen och tränar frenetiskt på att komma upp på alla fyra. Det är så häftigt att se hur de försöker att leka med varandra fast de ännu inte kan gå riktigt.
Majken verkar helt återställd efter snittet. Jag plockade bort stygnen i förgår och det verkade hon uppskatta. Nu kan även hon få vara lös en stund då vi är i skogen. I går kom hon ner från valprummet med en boll i munnen så hon har börjat kunna koppla av dem korta stunder då och då. Hon är en fantastisk mamma som nu har börjat låta både Da-Silva och Meja komma in och kika på de små.



Det är nog grädde i dessa "tissar"och gott är det.

.
Ettan: Svart/vit hane m. lång svans


Tvåan: Brun/vit tik med stubbsvans.


Trean: Brun/vit hane med stubbsvans.


Fyran: svart/vit tik med lång svans.


Femman: Svart/vit tik med lång svans.


Femman repar humör mot morsan redan.


Tvåan o Fyran försöker leka, vilket oftast resulterar i att båda faller i hop.


Det kom ett brev fån Visslas "Farmor" i Östersund. Hon berättade att då hon varit ute på stan så fick hon syn på en Perrovalp som såg ut att vara jämngammal med deras Vissla. Då hon gick fram och frågade om valpen så visade det sig vara Visslas bror Krutow från Ånge, 12 mil från Östersund. Krutow och husse Tommy var på besök i Östersund. Nu fick följa med till Visslas jobb (frisörsalong) där Krutow och Vissla fick träffas. Vilket sammanträffande!


Lilla Stella (Vilja) har också ett jobb. Husse Anders skickade detta då Stella hjälper honom på kontoret.

Lindekrull's Vilja av Medina (Stella)

Det kom ett brev från familjen Klerfeldt i Stockholm, dit Lindekrull's Vilja av Medina (Stella) flyttade.
De skrev så här:

Här är allt toppen. Stella är underbar. Minst sagt en hund med massor av energi.
Hon ska vara med överallt, upptäcka allt och givetvis checka lite med tänderna också. Hon är med både mig och Karin till arbetet då det går. Det finns mycket spännande att titta och lukta på. Vi har även klarat av de 2 första passen på valp-kurs. Stella är jätteduktig.
Som du förstår är vi mer än förälskade i vår nya familjemedlem. Hon tycker också allt är toppen om bara matte är inom synhåll. Där finns det lite att träna på. Sakta men säkert så blir det bättre med uträttandet av behov på rätt plats. Men ibland är det svårt att komma ihåg när det finns så mycket annat roligt att hålla på med. 
Hon har valt ut sina favoriter. Hela matte (hennes stora kärlek), mina händer att bita i, även Henriks går bra samt att alla skor är toppen att bita i.
Som sagt, allt är så bra man kan förvänta sig och vi är mycket glada över att ha henne. Vi ville ju ha en hund med energi - och det har vi fått :).

Så söt och fin brun färg.


Stella bus, detta känner man ju i gen.



Stella och hennes stora kärlek, matte!

Foton: fam. Klerfeldt

Det är så roligt att få uppdatering från valparna. Det går ju inte en dag utan att jag tänker på dem och undrar hur det går.

Lindekrull's Vittra av Medina

Fick dessa härliga bilder på lilla Vittra (Dina) som ju flyttade till Biristrand i Norge i Januari.
Matte Laila berättar att Dina är en glad, social och orädd tjej som det går fort för då det gäller det mesta. Hon har blivit väl mottagen av familjens övriga hundar, Perron Swipp och Lapphunden Judit. Laila säger att hon är mycket nöjd med sin nya familjemedlem.


Lika söt fortfarande.


Foto: Trine


Valparna 1 vecka.

I dag blir valparna en vecka och i vanlig ordning firar vi detta med att de får klorna klippta för första gången. De växer så det knakar, alla har dubblat födelsevikten och några av dem mer än så. Majken mår även hon bara bra, det är förvånande hur fort hon repat sig efter snittet.


Ettan den svart/vita hanen väger nu 870g, har ökat 430g.


Tvåan, brun/vita tiken väger nu 920g har därmed ökat 460g.


Brunvita killen väger i dag 928g. Har därmed ökat 468g.


Fyran som är en tik väger 930g och har ökat hela 500g.


Sista lilla tösen väger nu 940g och 460g då hon föddes.



Majken - en glad, lycklig och mycket duktig mamma.


RSS 2.0