Weekend i Stockholm (080629)

Är precis hemkommen från  två dagars långt besök i Stockholm tillsammans med Uffe och Hampus. En av fördelarna med att bli småbarnsförälder i gen på gamla dar är att man återigen får uppleva Skansen, Junibacken  och alla andra roliga ställen som  passar när barna är små. Ja det är härligt att vara ute med barn och dela deras upplevelser.
Ofta är det helt andra saker som för dem blir stora upplevelser än vad en annan trott och planerat. 
Vi kom till Skansen med stora förväntningar på att få visa Hampus alla djuren. Älgarna skenade Hampus förbi , finns hemma konstaterade han. Björnarna gick det också lika fort förbi, finns i Orsa Björnpark tyckte han. Aporna, lika som Herr Nilsson konstaterar han. Ja så gick det runt  hela djurparken, han tog sig lite tid vid Babianerna och konstaterade att de nog var torra eftersom de var så röd i baken. Undrade om deras mamma brukade smöja dem? Vis av egen erfarenhet eftersom han alltid varit torr i huden och vet hur det känns om vi slarvar med smörjningen. Den stora favoriten på Skansen denna dag blev ett helt vanligt träd i vilket han velat tillbringa hela dagen om han fått. Nåja han fick faktiskt tillbringa en hel del tid där för vi hade bestämt att denna helg var vi ute på hans villkor.
Söndagen tillbringade vi på Junibacken. Där var Hampus desto mer imponerad precis som mamma vilket kanske beror på att både han och jag älskar Astrid Lindgrens sagor.
Meja har haft en helg med Elin och Alpha,hon kommer hem först i morgon. Gissa om det känns tomt här hemma. Nu väntar en ny arbetsvecka sen bär det av till Sockholm för att få titta på Perros en hel lång dag.  ÅÅÅh vad jag skall gotta mig. Tror att Meja får vara hemma, enligt Elin så  är hon fortfarande väldigt låg och inte alls sig likt. Då känns det inte rätt att ta ut henne i den miljö som denna enorma utställning kommer att innebära. Det skall bli så Roligt att få träffa alla hundar och trevliga människor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0