10-01-31 Kiros, Lino, Majken o Meja

 som vanligt är jag jättedålig på att komma i håg kameran men som
tur är så skickade P-O o Christina lite bilder. Tack snälla!

Kiros son Lino (från kennel La serenita) o Majken hade så kul i hop och
fick även de utbyte av sina föräldrars kärleksmöten.



Kiros o Meja uppvaktar varandra.


Den 18 februari får vi veta om det blir några Kiros/Meja -valpar.


Färdigtparat 0100122

Det är med lite sorg i hjärtat vi i dag sagt hej då till Kiros då han med son, matte och husse återvände hem till Eksjö i dag.
Det har verkligen varit en förmån att ha fått lära känna Kiros närmare denna vecka.

Kiros kom till oss med matte o husse i måndags, tyckte då att intresset inte riktigt var på topp för vaken Kiros eller Meja så vi trodde nog att det var lite tidigt, därför blev vi nog alla lite överraskad då de plötsligt satt i hop. Tisdagen fick bli en vilodag men på onsdag återkommer friaren. Meja är i sitt esse och kromar sig allt vad hon kan för honom men Kiros nonchar henne och är mer intresserad av lukter och fläckar på marken. Vi kommer överens om att Kiros stannar hos oss under natten. En helt underbar herre som inte verkar vara ett dugg berörd av att vara borta. Han snusar i vår säng hela natten och till och med Uffe som är ganska så neutral vad gäller hundar är helt såld.
Kiros intresse verkar inte vara större på morgonen men Meja är helt till sig och vet inte hur hon skall visa honom vad hon vill. Jag börjar tänka att det nog är över och att Kiros tycker det räcker med en gång. Kiros är med mig till jobbet och då vi kommer hem är han mer intresserad av Meja. Han gör lite försök att rida på den villiga bruden men hoppar snart av i gen.
Fram på kvällen tar jag alla tre med mig ut i skogen så de skall få springa av sig lösa och då händer något. Kiros intresse hamnar plötsligt på topp då Majken springer runt, skäller och försöker få fart på Meja. Då Meja springer tänder Kiros till och plötsligt är parningen ett faktum. Jag blir halvliggande på en snöig skogsväg i 20-25 minuter i halvmörkret för att stötta vid hängningen.Tur att det inte kom några fler bilar då hade de vackert fått stått där och vänta.
Kiros blev kvar hos oss även i natt och innan jag skjutsade honom tillbaka till Ludvika där P-O , Kristina och Lino väntar så tog vi en sista tur upp i skogen. Denna gång är även Hampus med. Det blev en repris på skogsvägen  från i går kväll och vi kan nu nöjda konstatera tre lyckade parningar. 
Man lär sig för varje gång man är med om en parning. Så roligt att se hur Kiros ville ha det, han föredrog en aktiv brud och vill inte att de skall vara allt för lättillgängliga.

Tusen tack för den här veckan P-O och Christina, kör försiktigt hem. Hoppas att då vi ses nästa gång är för att ni är här och tittar på Kiros/Meja valpar.

PS: Ni har en given hundvakt här om ni behöver.  

Parning 100118

Kiros o Meja fattade tycke för varandra och det blev en lyckad parning så nu hoppas vi på små krulltottar i mars. Kiros, en underbart trygg och cool kille och goa goa Meja, hoppas!!!!!!!!!!

Resterna har kommit till rätta.

I går verkade Majken lite låg, hon kräktes några gånger och var inte sig likt. Jag ställde in mig på att det skulle bli ett veterinärsbesök med röntgen osv. Vid morgonens rastning så fans där lite främmande färger. Vid närmare granskning så fann jag både glasögonglaset (som ju som tur är nuförtiden är tillverkad i plast). Där fanns även resterna av glasögonbågen i småbitar. Härligt och Majken verkar sig lik i gen så jag antar att allt kommit ut och inte heller skadat henne invärtes då borde hon väl inte vara så glad och pigg som hon är nu men vi får hålla ögonen på henne ett tag till. Vilken tur att det varit på modet med smala glasögon ett tag, annars hade det nog kanske fått lov att bli op.


Det kostar att ligga på topp! 100116

Lite svinn får man räkna med då man är perroägare. Nog var Meja en riktig vilding som liten men Majken tar nog priset. Hon och Meja fick vara ensamma ett par timmar i går, vilket Majken inte alls tyckte var ok! Trodde jag hade plockat undan allt som ev skulle kunna komma i vägen för henne men det hade jag inte. Jag får ju vara glad att hon överhuvudtaget finns i livet med tanke på att kontakten faktiskt satt i väggen.




Precis som om det inte skulle räcka med sladdosan så tog hon mina glasögon också. Dessutom de bästa. Nu är det inte bara så att hon bitit sönder glasögonen utan en bit av ena skalman samt ett glas finns inte att uppbringa. Har letat i genom hela huset. Om det nu skulle vara så att det ligger i Majkens mage så får vi hoppas att det kommer ut rätt väg.




Vilken Service! 100111

Åhh... endast -15 då vi kom upp i morse, härligt nu kan vi nog snart börja vistas ute i gen utan allt för stor vånda före.
Fick ett telefonsamtal från Kiros (Mejas kavaljers) husse P-O Fulke i går. P-O berättar att de har lånat ett hus i Ludvika (4 mil från oss) och kommer att vistas där på lillsemester under tiden Meja och Kiros skall fria med varandra. Kan jag få det bättre de är ju för goa! Kram på er P-O och Christina ni skall veta att det blev en glad överasning det skall bli härligt att få träffa er i gen! Vi håller tummarna för att Kiros och Meja fattar
tycke för varandra.

.

Kiros o Meja vintern -09

Lite mildare väder tack! 100110

Jag tycker om vintern, riktig vinter med snö och några minusgrader. Möjligheter till skidåkning, åka skridskor eller pulka med Hampus. Härliga utflykter med hundar, familj o vänner i skogen, eld, korvgrillning, glögg och picknick. Ja det finns hur mycket trevligt som helst att göra i denna årstid men......
Nu räcker det med denna ihållande kyla! Vet inte för vilken dag i ordningen termometern visar -25 eller ännu mer då jag släpper ut hundarna på morgonen, har tappat räkningen. Känner bara att nu är vi så himla uttråkade både folk o hundar i familjen så det börjar bli olidligt. För inget av ovannämnda aktiviteter är ju möjligt att göra i denna kyla. Vi är ändå något förskonade här uppe i Skräddarbacken för vi verkar ha någogra grader varmare än då vi kommer ner från "berget". I fredags då jag kom till jobbet visade termometern -34, då är man glad att man har ett jobb där man huvudsakligen vistas inomhus.
Dubbla jackor, byxor, vantar, mössor, huvor och mina underbara"icebugs" gör ändå att hundarna och jag kan vistas i skogen någon timme per dag annars blir det snabba rastningar på gården. Hundarna är inte så pigga på koppelpromenader i denna kyla men skogen tackar de inte nej till.
Så det är väl bara att ta på sig hela munderingen och ge sig ut en sväng. Sen får det bli ett besök  på badhuset med Hampus för att stilla en femårings kroppsliga energi för ett tag.

Meja löper 100108

Meja har börjat löpa så i början av v. 3 blir det uppvaktning av Kiros och om tycke uppstår hoppas vi på små krulltottar under andra halvan av mars. I slutet av maj skall de små i så fall vara redo att flytta till sina nya familjer. 


RSS 2.0