110819 Höfter

Hurra!!!!!! Även Da-Silva har HD AA och ED 0. Nu har tre av fyra valpar röntgats i "Let's dance"-kullen, alla med A. Nu väntar vi bara på Alice, då hon just nu är skendräktig så gav jag matte Malin rådet att vänta någon vecka tills det värsta gått över, dumt att riskera något i onödan ju, under tiden gottar vi oss åt de andras fina resultat..

Trevlig helg!

110816 HD-röngen.

I dag har vi varit till Gävle och röngat höfter o armbågar på Da-Silva. Allt såg bra ut och nu är det bara att vänta och hålla tummarna att Skk tycker detsamma.

110813 MH

Känner mig riktigt nöjd med dagen vid Borlänge BK där vi deltog i MH-test.  Det är så intressant att följa de olika hundarna då det är olika raser som deltar.
För vår egen del så blev det så att jag avbröt med Majken redan vid "kontakten". Det var något som inte stämde här och jag känner inte i gen hunden, inte heller nu efteråt är hon sig lik (sover under bordet och verkar frossa, hoppas det inte är någon fästingbiverkan). Tänkte att det är lika bra jag bryter själv för då kan jag ju göra om testen längre fram, domaren tyckte det var ett klokt beslut. Om det skulle bli något strul längre fram i testen och domaren måste bryta får man inte testa i gen.
Da- Silva däremot gjorde riktigt bra i från sig tycker jag, överaskade både mig och domaren vid flera tillfällen och kan nu stoltsera med att han har genomfört MH-test =känd mental status.



Sommar samt Hubbe! 110811

Som vanligt har sommaren bara rusat förbi, i dag känns det som höst i luften även om det borde vara några veckor för tidigt. Vi har knappt varit hemma på hela sommaren utan mer eller mindre levt i husvagnen. I Juli var vi i Tvååker, dels på SKK,s tvådagarsutställning samt Perroklubbens första oficiella specialutställning. Vi bodde dessa dagar på Södra Näs camping i Varberg. En mycket trevlig Camping för hela familjen, dessutom mycket hundvänlig. Där fanns en stor fin inhängnad rastgård, en inhängnad Agilitybana med verkligt fina hinder, en hunddusch med arbetsvänlig höjd samt hundbad i havet förstås. För barnen fanns det också gott om aktiviteter så jag kan varmt rekomenderas stället. Utställningsdagarna var för Da-Silva en lyckad tillställning på fredagen kom han BHKL 2 med reservcacib, På lördagen excellent med ck, på söndag excellent bästa juniorhane och ck. Mycket bra kritik alla dagar. Även Majken fick excellent på fredag o Söndag och very good på lördagen. På Söndagen fick vi även träffa Mojje som kommit ända från Sundsvall, inte illa. Mojje fick även han excellent och blev trea bästa junior med mycket bra kritik, en snygg kille med en härlig attityd. Efter utställningshelgen drog vi vidare mot Skåne, campade på vackra Barsebäcks camping. Där hälsade vi på goda vänner och hade även glädjen att få besöka Donny och hans familj i Malmö. Tack Donny m. familj för er stora gästfrihet. Tyvärr hade vi inte möjlighet att få träffa Alice men vi hoppas det blir en annan gång. Det blev lite bråttom hemåt för jag hade anmält till utställningen i Köping, vi hann i alla fall mellanlanda på High chaparal så att Hampus eller nog rättare sagt Uffe fick sitt lystmäte mättat. Utställningen i Köping var väl inte någon större hit varken utställningsmässigt eller vädermässigt. Domaren fick ansåg att Da-Silva var prickig och han tyckte att Majken var stor. Det anmärkningsvärda är att båda ändå fick excellent, vilket väl inte Da-Silva skulle fått om han anses vara prickig eller? nu valde domaren att hålla på ck vilket också varit = certet av denna anledning. Ett stort GRATTIS i alla fall till Gunillaoch Aqualines som kammade hem både BIR och BIM med sina fina hundar.

Då det gäller stackars Hubbe och hans familj så har nu obduktionssvaren äntligen kommit. Tyvärr blev vi inte så mycket klokare men han led tydligen av någon slags pålagringssjukdom som beror på en enzymdeffekt denna defek bryter på sikt ned benmärgen. Tyvärr ger obduktionen inte svar på vilken pålagringssjukdom det handlar om och det är därför enligt veterinären lönlöst att försöka spåra tyvärr, det vi i nuläget väl kan göra är att hålla öron och ögon öppna om det händer något liknande i gen.


Mojje o Da-Silva träffs i Tvååker för första gången på över ett år.
Mojje är en väldigt trevlig hane med en trevlig attityd. Husse Lars ställde
Mojje på ett föredömligt sätt och Svansen gick hela tiden Mojje verkade tycka
det var superkul att ställas ut.


På besök i familjen Wilenskys trädgård. Från H. Donny, Majken(halvsyster)
Da-Silva (Kullbror), Meja (mamma).


Donny även han en riktig snygging, lite spänt till en början bröderna emellan.


Dessa två var inte lätta att fota tillsammans om inte Da-Silva var i rörelse
så var Mojje. 



Denna underbara herre skrev nog historia, han får håret att resa sig på
armarna på mig bara jag tänker på honom. Blev BIR tre dagar i följd,
BIS-3 två dagar i följd och slutligen på tredje dagen BIS på Perrospecialen.
Underbart vacker, härlig päls och mycket trevlig attityd.



Da- Silva skötte sig utmärkt och matte är så nöjd med honom.


Husse Michael är även han så nöjd med sin Donny.




RSS 2.0