Parning 090330

I går besökte vi Knoppbacka gård och Le'on m. familj. Det blev en fin parning i deras vackra stall. Vi kommer att besöka honom för förhoppningsvis ytterliggare en parning i morgon i gen. Så nu håller vi alla tummar och tår för att det skall bli resultat, spänningen är olidlig.
Tack Jenny för fika och pratstund det är alltid lika trevligt att besöka er, träffa era underbara hundar, hästar och coola katten Curry inte att förglömma. 

090327

På grund av att vi inte fått bredbandet flyttat till vårat nya boende har vi inte kunnat uppdatera sidan ännu.
Enligt Mejas progesteronprov som togs i går och som nu börjat stiga så är det nog dags för parning på måndag. Återkommer efter det.

Veterinärbesök 090320

I dag har Meja och jag besökt Falu Djursjukhus. Där träffade vi veterinär Marie Granar som med bla ultraljud undersökte livmoder och äggstockar på Meja. Allt såg bara bra ut och det finns heller inget som tyder på att hon skulle ha någon  infektion. Denna koll gjorde vi eftersom Meja ju gick tom vid förra parningen.
Eftersom jag tänkt göra progesteronprov för att se när det börjar bli dags att åka till León för parning så tyckte veterinären att vi skall göra det redan på måndag då hon såg hur Meja gjorde sig till för den 13-årige gråhunden Harry i väntrummet. Harry var dock måttligt intresserad över Mejas uppvaktning. Vi får väl se vad provet säger?


090319 Meja löper!!!

Äntligen har Meja börjat löpa! Nu räknar vi med att börja hälsa på hos Le'on om en 10-12 dagar sådär.


Byte av partner 090318

Då har man kommit till det stadiet i flytten att man bor på två ställen, vilket inte är helt enkelt. Längtar verkligen till det är klart och man kan börja göra sig hemmastadd i sitt nya hem. Hampus leksaker har blivit flyttade så han frågar när han skall få sova hos sina leksaker. Meja får vara en hel del hos Elin under tiden vi håller på som intensivast. Hon ser lite vilsen ut och undrar nog vad som håller på att ske.
Då det gäller Meja och hennes kommande parning så vill jag meddela att jag inför denna parning har bytt hane. Vi kommer att göra ett nytt försök med Pontlajac de Ubrique  (Le'on) och hoppas på bättre tur denna gång. Vi kommer att göra uppdateringar under valpsidan så fort Anton kan hjälpa mig. I samråd med P-O Fulke har vi bestämt att avvakta med att para Meja och Kiros en tid. 


Livstecken 090309

Här är det mer eller mindre kaos! Vi är ju på gång att flytta till Skräddarbacken i Borlänge och nu vill de som köpt vårat hus gärna komma in tidigare än beräknat. Detta är till vår fördel men det för ju även med sig en del stress o jäkt, men det kommer att kännas skönt då det allt är klart i god tid före sommaren.
Känns skönt att vara på plats om Meja blir dräktig så vi inte skall till med flytt och valpning samtidigt.
Det har varit en lång process att komma till insikt att vi skall bo lite enklare och mindre men nu känns det så skönt att det äntligen skall bli av. Vi har ju ett hus till här i byn där vi kan tillbringa så mycket fritid vi vill så vi behöver inte känna någon sorg över att vi skall lämna byn.
Då det gäller Meja så har hon fortfarande inte kommit i gång med något löp även om jag tycker hon är mer svullen och slickar sig mer. Är väl bara att konstatera att denna dam endast löper en gång per år och att förra löpet som det var åtta månader mellan mer var ett undantag.
Verkar vara ett lite speciellt år då det gäller löpningar och parningar. En hel del parningar har ju misslyckats hos flera olika uppfödare, även hundar som parat förut har denna gång tackat nej. Man kan ju undra varför det blir så här.
Kan inte låta bli att tänka på de vilda djur som inte löper, brunstar eller helt enkelt inte parar sig då det väntas bli någon form av nödår för dem. Vem vet vad vi har att vänta oss? Jag har ju alltid tyckt ända sedan jag lärde känna Perron att den har så mycket urhund i sig. Vi får väl hoppas att vi inte har något nödår att vänta oss utan att våra hundar bara är mer kräsen då det gäller partnerval och det är ju nog så viktigt!

RSS 2.0