091028 Viltspårchampion

 I dag fixade vi det, Meja tog sitt tredje första pris och är därmed Svensk viltspårchampion. Det var inte det bästa spåret hon gjort precis men det räckte. Sååå skönt nu har vi nått 2009 års mål. Vi lägger nog därmed spårandet på hyllan för denna säsong om det inte skulle bli en väldigt snöfattig vinter, men vi kommer absolut att fortsätta till våren i gen för det är så roligt. Man lär så enormt mycket för varje spår jag går. Själva spårandet är ju väldigt kul men det är nästan lika kul med allt analyserande efteråt. Det tar nästan ett dygn efter varje spår innan jag har grubblat och analyserat färdigt. Det jag kommer fram till mer och mer är att jag måste ha en mkt bra spårhund för hon har en "katastrof" till förare i snöret bakom sig.
Nu skall hundarna få lite vila hos Elin för matte skall åka till Falkenberg tillsammans med jobbarkompisarna och roa oss ett par dar. Kommer hem i gen på lördag och då laddar vi om för en trevlig Perroträff i Smedjebacken. Skall bli så kul att träffa alla i gen!

Viltspår 091015

I dag gjorde Meja och jag ett tappert försök att klara championatet i viltspår. Det gick inte riktigt som vi tänkt oss men Meja gjorde ett fantastiskt jobb. Det var en helt annan terräng än den vi gick i Årsunda, risigt ,snårigt "trångt" och sumpigt men Meja jobbade på jättebra. Hon klarade första vinkeln klockrent men i andra hände något, där gick hon rakt fram. Jag blev så småningom fundersam om spåret verkligen kunde gå i detta eländiga område, men Meja verkade vara så säker på sin sak att jag lät henne fortsätta. Efter ett tag sade domaren att nu var vi en bit i från spåret så jag fick ta tillbaka henne, vilket kostade oss ett första pris. efter detta så tuffade hon på som tåget i gen, klarade tredje,fjärde vinkeln och återgången samt skottprovet mkt bra, det märks att hon börjar få lite rutin för nu var hon ivrig att komma i väg i gen då det smullit, hon vet väl att viltdelen är nära då. Men Men "Det kostar att ligga på topp" så det är väl bara att anmäla sig till ett nytt prov och hoppas på att vi hinner innan snön kommer. Det är ändå en stor tillfredställelse att se hur avkopplad Meja tar i gen sig i bädden, hon verkar vara riktigt nöjd med dagen.
Vi hade sällskap av en liten cockertik som också hette Meja, det blev samma resultat för henne så det var väl helt enkelt inte "Mejornas" dag i dag.

Vänner 091022


Det är skönt att vara två!

I brist på kattsällskap får kattbädden duga.


Hittekatten "Trassel" som vi hittade övergiven i ett sopförråd endast ett 
par veckor gammal, samma vecka som Majken föddes bor nu hos Elin och
mår som en prinsessa. Majken har dock lite mer respekt för henne än hon
har för Love. Elin lade ner ett enormt jobb för att rädda denna kattunge. 


Stiltje 091018

Här går allt sin gilla gång. Det har blivit dåligt med både lydnadsträning och spårning men vi har tillbringat mycket tid i skogen. Vi har ju haft en riktigt fin höst med en hel del soliga dagar så vi passar på så fort vi får tillfälle att dra till skogs. Jag vet att jag borde få fingrarna ur och försöka fixa den där sista viltspår ettan men inte ens det har blivit av. Visserligen har det ju varit älgjakt så det har väl inte varit riktigt tillfälle men det börjar bli hög tis om vi skall hinna gå något mer spår innan snön kommer. Majken är en mycket livlig social dam som hittar på otaliga upptåg dagligen.Vi har gått några korta personspår, vilket har fungerat bra. Vill få Personspåret att sitta ordentligt innan jag börjar med viltspår. Jag bhöver en knuff för att komma i gång med träningen i gen så finns det några träningssugna i närheten så hör gärna av er.

RSS 2.0