Får vi presentera fem nya underverk hos Lindekrull's

Valparna mår jättebra och jag tycker att Majken är väldigt pigg och oberörd av
vad hon varit med om. Även såret ser ut att läka fint och hon verkar inte ha så stora
besvär av det. Hon är en mycket duktig mamma som sköter sina små mycket noggrant.
Det krävs ett milt tvång för att förmå henne kliva ur valplådan en stund och gå ut och rasta sig.
Majken vaktar sina små så de andra hundarna går vida omvägar förbi valprummet.
Det är häftigt att se vilken staus en valptik får gentemot övriga flockmedlemmar.


Den förstfödda valpen var en Svart/vit hane med lång svans. Han vägde 440 g.
Han föddes 18.06. 


Valp nr 1.

Kl. 18.45 kom sen en brun/vit tik med kort svans. hon vägde 460 g.

Valp nr 2.


Valp nr. 3 En brun/vit hane på 460g med kort svans föddes 20.30.


Valp nr3

Som fyra kom en svart/vit tik med lång svans. Hon vägde 430 g och föddes 20.45.

Valp nr 4.


Slutligen 23.30 föds den sista lilla envisa tjejen med hjälp av kejsarsnitt.
En svart/vit tik med lång svans 460g.


valp nr 5.



Hela liga i mjölkbaren.




Majken avgudar sin lillhusse Hampus och stoltheten lyste om henne då hon
på morgonen dagen efter valpningen äntligen fick visa upp sina små.

Börjat vakna till i gen.

Vi har mer eller mindre sovit i två dygn både jag och Majken. Alla mår bara bra. I går var det lite gnälligt i valplådan, antagligen hade Majken en liten mjölksvacka efter snittet.  I dag är det tyst och lugnt i valplådan och man hör endast de kluckande ljuden då valparna sväljer mjölken. Lovar att i morgon kommer det bilder på valparna för då kommer mästerfotograf Elin och hjälper mig.


Äntligen!



Äntligen har Majken fått sina små. Tre tikar och två hanar fick se dagens ljus på Falu djursjukhus även de. En helt uttröttad livmoder ville inte släppa i från sig några valpar så det blev att åka in och undersöka, röntga, ge kalkdropp och värkstimulerande dropp. Röntgen visade att det var fem valpar i magen men efter fyra var det helt stopp så den sista lilla rackaren måste snittas ut. Otroligt nog så har alla överlevt denna dramatik och ligger nu och tuttar på en mycket mycket trött mamma som i sin tur en mycket mycket trött matte ligger och beundrar. Mer info i morgon Godnatt!


De var rejäla valpar. En väger 430g, en 440g och tre 460g.

Väntan, Väntan

Inga valpar ännu men de kan inte vara så långt borta nu, tempen har stigit i gen.

På gång....

Nu har Majkens "valpnings-resa" startat. Tempen är nere i 37,0 och det är flåsigt och lite skakigt. Hon avböjer maten och då hon kommer ut vill hon helst försöka gräva sig under huset. Jag hoppas få se resultat inom det närmaste dygnet. Det är i dag dygn 61.


Majken har svårt att bestämma sig för om hon skall vara i valplådan eller bredvid.
Lilla gumman hoppas det kommer att gå bra för dig!!!


Hormonkrig

Inga Valpar i sikte ännu. Majken är glad,busig och verkar lycklig som aldrig förr, tror att hormonerna stigit henne åt huvudet. I morse jagade hon duschskrapan med glada skall då jag skrapade golvet efter duschen, villket jag väl aldrig sett henne göra tidigare. Tempen studsar upp och ner, vilket ju visar att det pågår fullt krig mellan dräktighetshormonet och valpningshormonet. Det vore bra om valpningshormonet ville vinna snart eftersom jag ju lämnat en beställning till Majken att det skall vara klart till helgen så matte kan åka på uppfödar/medlemsträff i Sätra Brunn  ........hi hi.
Hon är i alla fall nybadad och klippt runt "tissarna" så valparna skall hitta rätt och slippa en massa hår i munnen. Måste komma i håg att köpa hem Majsvälling i morgon, det brukar uppskattas av den blivande modern att få med lite druvsocker i under valpningen.


Majken dygn 59

Majken har nu gått in i sista dräktighetsveckan. Hon är rund om magen men väldigt graciös och lekfull fortfarande. Tempkurvan har börjat sjunka så vi får väl se om det blir valpar inom några dygn. Det är spännande men även gruvsamt innan man ser att allt har gått bra och kanske lite extra då det ju är första gången gör Majken.


Majken o Mojje

Dagarna o veckorna bara rusar på även detta år verkar det som. Har haft flera dar här nu som det nästan varit lite vår känning och det märks redan att dagarna blir längre. Majken är bra rund om magen nu men hon är pigg och allert och följer fortfarande smidigt med på allt vi företar oss. Hon var mäkta sur härom dagen då hon fick vara kvar hemma och de andra fick ut på en rejäl sparktur, men jag tyckte att där gick gränsen. Det är bara två veckor kvar nu till vi får vad som gömmer sig i den runda magen.
Enligt alla rapporter så går det bra för valparna i sina nya hem. Hussar och mattar verkar väldigt nöjda och lyckliga över sin nya familjemedlem.
För egen del så känner jag mig både lycklig och upprymd. Jag har nämligen fåt klartecken från nevrologen att börja träna i gen efter skallskadan i april. Helt fantastisk känsla att delta i ett spinningpass i gen eller att knyta på mig joggingskorna och ge mig ut på en joggingtur. Det senare är även hundarna överlycklig över. Har bestämt mig för att i fortsättningen försöka att bara fokusera på alla kvarvarande funktioner och inte på de ev. förlorade. Har nu börjat kunna ta in och förstå att jag ändå haft en enorm tur att det gått så pass bra som det gjort.




Mojje (Lindekrull's Mojje av Medina) En trevlig snygging som roar sig i "hinderbanorna" i Sundsvalls skogar som stormen Dagmar orsakat. Husse Lars Nordin tar så härliga bilder på Mojje och jag är så glad överatt få ta del av dem! Hoppas vi får möjlighet att träffas i Sundsvall i april.





My Dog

En mycket lyckad helg på My Dog i Göteborg i helgen.



På Onsdagen blev Da-Silva bäst i rasen (BIR) fick cert och cacib. Synd att inte gossen hunnit fylla två år för då hade han hunnit bli Svensk utställningschampion (SEUCH)också. 

På torsdag blev han 2:a bästa hane och tog reservcert och reservcacib. Blev då slagen av gårdagens tvåa Ramita de palma Speedie gon zales, som även blev SEUCH. Jättegrattis Speedie, yvonne (matte) och Marita (uppfödare). 

Da-Silva fick mycket fin kritik. Nu kommer han att få en välbehövlig klippning, nästa planerad utställning blir i Sundsvall i april. Medan vi väntar på pälsen så är mina planer att vi skall träna in Apellklassens moment och försöka göra någon start i Appelklass spår till våren.

Vi lämnade på lördagen ett regningt Göteborg för att komma hem till ett snöigt Borlänge och 10 minusgrader. Jag föredrar faktiskt det senare. Däremot var det så konstigt att komma hem till ett hus tomt på valpar. Vi hade dagen innan vi åkte lämnat Krutov. Lilla Mimi åkte med oss till Örebro då vi åkte till Göteborg. Enligt alla rapporter så verkar det gå bra för de små liven och alla verkar nöjda och glada.


Vilse heter numer Krutov. Han har flyttat hem till husse Tommy Nylund i Ånge.


Lilla Vira heter nu Mimi och bor med matte Cecilia och husse Hans Qviding i Rönninge.

Vi önskar er alla ett stort LYCKA TILL med era nya familjemedlemmar! 

Hejdå o Lycka till i livet!

Det börjar bli tomt här i huset, nu har tre av valparna lämnat oss. Det känns förstås mycket sorgligt samtidigt som det är skönt att det känns så BRA med alla våra valpköpare. Det är så härligt att få dela deras lycka då de kommer för att hämta hem sina nya familjemedlemmar.

Först ut att lämna oss var Vissla.


Hon har flyttat till Jens och Sofie Lundeqvist m. familj i östersund.


Vittra har flyttat till Laila och Thore Iversen I Biristrand i Norge.


Vilja som nu heter Stella har flyttat till familjen Karin o Anders klerfelt i Lidingö.

Så kvar här hemma är nu Vilse som i morgon blir hämtad hem till Ånge. Vira som kommer att kallas Mimi förenas med sin nya familj på onsdag. Enligt de första rapporterna har allt gått bra vilket är glädjande och jag hoppas förstås att det kommer att fortsätta så.
Det blir nu att snabbt ladda om då vi på onsdag morgon åker mot Göteborg och "My dog", det är Da-Silva som får följa med på detta äventyr medan Majken o Meja får en minisemester hos dotter Elin.

RSS 2.0