Mojje 110227

Mojje och husse Lars har varit på utställning i Timrå i dag.


Det var lång väntan men Mojje verkar ju ta det med ro.


Det blev lite träning under tiden på att stå eftersom Mojje som så mång andra nybörjare är van att sitta för att få godis.



Resultatet blev bra kritik, HP och BIR. Dessutom verkar Mojje ha skött sig exemplariskt vilket ju är det absolut viktigaste. Stort GRATTIS Lars så bra jobbat! 
Vill även passa på att berömma matte Erika som klipper så bra! 

Avslutning 110227

Har tillbringat Söndagen på Dala hundservice där jag tillsammans med Meja och Da-Silva varit elever för fem blivande instruktörer som idag jobbat med specialsök, en mycket givande eftermiddag med mycket konstruktiv feedback. I torsdags hade vi avslutning på den kurs jag gått i specialsök med Da-Silva o Meja samt i Rallylydnad med Majken. Det har varit givande kurser båda och det är så kul att se hur hundarna utvecklas. Skönt har det förståss varit att vi kunnat träna inomhus i den stränga vinter vi har haft.
Går nu i spänd väntan på att få svar på detPRA,PRCD prov som är taget på Meja. Har i detta läge bara testat Meja eftersom båda kullarnas fäder (Le'on och Kiros) är fria.


Da-Silva gör en fin markering på sökbanan, det finns torkade kantareller i en av burkarna (i den han här markerar så fint).



Meja klarar det lika bra!


Majken i fin kontakt på avslutningens Rallylydnadsbana.

En rak och fin front.


Nästa pälsmonsters tur ( Da-Silva) att att bli klippt med god hjälp av lillhusse.


Resultat: En mycket mindre,livligare och hungrigare Da-Silva.


Ett pälsmonster kvar att klippa för denna gång, Meja får nog vänta till i morgon.


GRATTIS MEJA 5ÅR 110223

Vad är det för dag i dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Mejas födelsedag hurra,hurra,hurra.
Tänk att det hunnit gå fem år sen vår underbara krulltott kom till världen. Vi har haft fem härliga,händelserika år tillsammans. Meja är helsprallig, träningstokig,klok,modig, oförutsägbar,kanske lite mognare, mycket godhjärtad (om det inte gäller skator och kaniner förstås) och hon dyrkar sin familj. Ja listan skulle kunna göras mycket lång över vad som ryms i en och samma hund.



Födelsedagsbarnet Meja (Aqualines k' laguna de medina) med den nyklippta dottern (Lindekrull's Majken) i bakgrunden.


Majken redo för klippning, kanske lite synd men matte står inte längre ut med en vit/orange/rosa perro, dessutom med vinternos. Så pälsen rök och Majken kommer att bli så snygg till Perrospecialen i Tvååker.



Ett till pälsmonster som också kommer att hamna på trimbordet inom kort. Da-Silva 11 månader, i mattes ögon så vacker och supertrevlig, samma arbetsmotor som mamma Meja och en baddare på specialsök.

RSS 2.0