Hubbe 110325

I dag har Hubbes matte Malin åter varit i kontakt med veterinären ang. Hubbes problem. Provsvaren gav ingen förklaring på Hubbes besvär och veterinären är mycket fundersam. Hennes teori är att det endera kan vara en tumör, något genetiskt eller möjligen inflamatoriskt. Nästa steg i utredningen blir nu att Hubbe skall genomgå skiktröntgen på Ulltuna 6 eller 7 april. Vi fortsätter att hoppas och håller tummarna för att denna för Hubbe, hans familj och även mig som uppfödare så jobbiga situation får ett lyckligt slut. Enligt Malin har Hubbe inte ont och det är ju huvudsaken
Tack alla ni som hört av er och delat med er av era erfarenheter!


Hubbe strax innan han flyttar till Djursholm, en pigg och glad krabat.


Underbart söt och full av bus.


I Augusti var Hubbe hit och hälsade på brorsan.

Donny 110324

Visa blogg.jpg i bildspel
Fick lov att knycka denna snygga bild från Susanne, på Donny (Lindekrull's Morgan av Medina) med Helena som handler på Malmös int utställning i helgen.

GRATTIS på 1-årsdagen Let's dance kullen

I dag säger vi JÄTTEGRATTIS till Mojje,Hubbe,Donny, Alice och Da-Silva i Let's dance-kullen som fyller 1år.


Tyckte det var i går de låg så här.


Det kom en bild på en lycklig Alice från Åhus, så älskad av sin familj! Här i sin alldeles egna skog till och med, påminner om bror D-S som alltid vill ha något att bära i munnen.



Från fam. Wilensky i Malmö kom en dagsfärsk bild på Donny. Husse Michael berättar att de är så nöjda med Donny. Donny gjorde premiär i utställningsringen med bravur i Malmö helgen som var.





Donny 110320

Lindekrull's Morgan av Medina (Donny) gjorde utställningsdebut på Malmös internationella utställning i går. Donny fick excellent, ck och placerade sig 4 i bästa hanklassen. Inte illa för en junior, grattis Susanne samt husse Mikael och hans familj! I brist på färska bilder kommer ett par bilder på Donny som valp.




110318 Hubbe (Willy)

Hubbe från vår Lets dance-kullen mår inte så bra. Matte Malin berättar att de i dag besökt Ulltuna djursjukhus eftersom Hubbe (Willy) blivit slingig i baken, han är och har tydligen alltid varit väldigt känslig i magen, han har blivit inkontinent och de senaste dagarna har han börjat vandra runt, runt i cirklar och slinger in i möbler o dyl. Veterinären på Ulltuna som undersökte Hubbe var mycket konfunderad och kan i dagsläget inte alls säga vad han drabbats av. Hans ryggrad röntgades men den såg fin ut, man tog även flera prover som det inte kommit svar på ännu. Vi vänder oss nu till alla som har hund och möjligen kommit i kontakt med något liknande. Är det någon som kommit i kontakt med något liknande det som beskrivits ovan är jag jättetacksam om ni vill höra av er till mig.

Prcd/PRA 110317

Då är alla tre hundarna testade mot Prcd/PRA. Resultatet blev som så att Majken är fri, Da-Silva och Meja är bärare.

prcd-PRA 110301

I kväll kom svaret på Mejas prcd-PRA test och hon är anlagsbärare. I det här fallet finns det tack och lov inget att oroa sig för då både Le'on och Kiros som ju Meja tidigare är parad med är testade och FRIA, således kan ingen av deras avkommor bli sjuka.
För den som inte vet vad prcd-PRA är, kan jag förenklat förklara att det är en ögonsjukdom som gör att hunden blir blind när den blir äldre. När vet man inte då det varierar för olika raser.
Sjukdomen är ärftlig, dock krävs att båda föräldrarna bär på anlaget för att avkommorna skall kunna bli sjuka. En anlagsbärare blir aldrig sjuk.
I Sverige får man inte para anlagsbärare med anlagsbärare, ej heller en sjuk hund. 
Dock är det fritt fram att para en anlagsbärare med en fri hund, deras avkommor kan inte bli sjuka.


Nedanstående bild är knyckt från Susanne Hall och förklarar arvsgången på ett enkelt och bra sätt tycker jag.

RSS 2.0