090627 sommar,valpar.Peace and Love

Pga av datahaveri har inte uppdateringarna blivit som jag tänkt men jag har blivit lovad att det snart skall vara ordnat. Allt är i alla fall bara bra förutom att hanen inte riktigt vill komma upp på benen. Han är annars jättepigg äter bra, han är mkt förtjust i valpfodret mer än tiken. Han vill leka,morrar och skäller försöker klia sig så allt verkar så riktigt. Han har ökat bra i vikt väger ca 1,6 kg nu.det är väl möjligt att han fått för mkt hjälp av mig då jag försökt ge honom företräde tlll spenarna så inte "bambasyrran" tar allt  eftersom hon är på alla och tuttar och inte lugnt suger ur en i taget som han försöker göra.så han har kanske inte fått  tränat som han skulle behövt  men vad gör man inte för sina hjärtegryn? Min tanke med hjälpen har ju varit att han inte alltid skulle behöva suga efter syrran. 
Tiken är det full fart på hon börjar faktiskt mer likna en Perrovalp nu när hon kommit upp på benen, förut såg hon mer ut som en liten gris.
Vi har verkligen haft några sköna dagar i trädgården varvat med "peace and love"musik festival i stan  som dragit
ca 35 000 i publik så stan är inte sig likt men kul är det att se alla förväntansfulla fina ungdomar. Båda mina söner Martin och Anton kommer att spela i bandet Ninja Dolls i kväll det är stort för dem och kul för stolta föräldrar. Det har även blivit en hel del  sköna bad i denna härliga sommarvärme. Stackars Meja som inte får bada ännu hon får nöja sig med lite svalkande duschar än så länge hoppas denna sommar håller i sig då både valpar och Meja kan börja bada.
Tack för alla midsommarhälsningar vi fått och inte kunnat svara på pga av datastrul men vi önskar i alla fall alla en fortsatt skön sommar!!!
Är det någon som känner till ngt liknande problem som ovan så hör gärna av er!!!
Bilder kommer bara vi fått gång på "maskineriet" på riktigt.

Redan två veckor och lite till...090618

Oj vad tiden går fort, det är fullt sjå att hinna med och njuta, för nu börjar det verkligen att hända saker.
Båda har fått ögon och börjat ta sina första stapplande steg. Jag hoppas att det är som med människor att födelsevikten inte säger något om hur man blir som vuxen för tiken växer som ogräs, hon har dubblat sin vikt två veckor i rad och verkar ta det bästa från Meja för hanen har lite svårt att hänga med syrran då det gäller viktökningen men även han ökar stadigt. Jag var rädd för att tiken skulle få svårt att komma upp på benen och bli en ek "swimmers" då hon är så stor men som tur är så är hon riktigt duktig på att ragla runt på alla fyrat, envis som hon är. Hon går under smeknamnet "Ettra" som passar mycket bra på hennes sätt att vara. Man skulle kunna tro att hanen kom till vid någon av de senare parningarna för allt som händer med Ettra händer 5-6 dagar senare med hanen, De har båda blivit avmaskade för första gången och fått klorna klippta för andra gången. 


Ännu en namnlös liten pojke med en bedårande blick i de blå ögonen.


Meja är en bra mamma, hon gör vad hon ska men överdriver inte.


En tjock liten korv som börjat få mycket mörkt pigment på nosen.


"Moster" Inger har svårt att se sig mätt på "oss". Valpar och små bebisar är
hennes stora passion.

Vad drömmer man om då man är 14 dar måntro?


I bland blir "jag" undaplockad från mamma av matte för hon påstår att brorsan
behöver maten bättre och skall få äta i fred.

Skall det kunna bli en vacker Perroflicka av denna "julgris" måntro?


Valparna en vecka 090608

I dag är de små underverken en vecka, de mår bara bra växer och frodas. Tiken är enormt framåt går på som en ångvält om detta temperament håller i sig blir det nog en riktig arbetsmyra, hon väger i dag strax över kilot. Hanen är lite mindre men har börjat växa på sig ordentligt de sista fyra dygnen. Han hade det lite jobbigt med magen i början i början och det tog något dygn innan han fått ur sig allt "barnbeck" efter att han fått ur sig det började även han växa på sig. Fast det bara är två valpar så knuffas de om maten, tiken vill helst ha alla spenar för sig själv. Jag har därför suttit i valplådan då och då och passat så även han en har fått äta som han vill. I dag har det varit kloklippning för första gången och jag antar att det kommer att upprepas minst en gång i veckan framöver.Meja mår bara bra, har börjat lämna valplådan en liten stund då och då. I går valde hon även att följa på en lite längre promenad än tidigare. Jag tycker hon återhämtat sig bra och ser riktigt fräsch ut för att ha valpat för bara en vecka sedan. Underbara härliga lilla Meja!!!!!



En gullig liten pojke en vecka gammal




E liten rulta, tikvalpens pigment börjar ge sig till känna på trampdynorna




skönt att ha varandra i den stora valplådan.

Tusen Tack!!!!!

För alla hälsningar och lyckönskningar i gästboken, per telefon,sms,mail mm det värmer så!
Tusen tack till Gunilla på Aqualines och Tuula på Lindvattnets kennel som aldrig var längre bort än telefonluren. Vad skulle jag gjort utan era råd och peppning. Ett tag var jag tveksam om detta verkligen skulle gå vägen hemma men det gjorde det och vi är så glada åt det. Visst hade det varit trevligt med någon valp till men man kan ju inte få allt. Det absolut viktigaste för mig är att Meja klarade upp det hela och dessutom fick lön för mödan. Meja mår i dag mycket bättre och har börjat ta sig an sina små på riktigt. I går var hon för trött och jag tror även chockad så hon ville inte slicka dem eller bry sig så mycket om dem, som tur var så lät hon dem dia. Under natten har dock modersrollen vuxit fram i takt med att Meja piggat på sig så nu är det precis som det ska i valplådan. 











ca 15 timmar gamla.


Äntligen

Äntligen har ialla fall två valpar kommit till världen.
En ljus tik med svans 490g och en brun-vit hane med stubb 450g. Jag tror nog inte att det kommer fler heller. Meja har haft det jobbigt, det har dragit ut på tiden och givetvis så var det den största valpen som kom först. Det var först vid ett-tiden i dag som krystvärkarna började komma hon hade då hållit på sen i går morse. Vid 16.45 är den ljusa tiken född och vid 17.15 den brunvita. Vi är så tacksam för att allt till sist verkar ha gått bra. Nu behöver Meja vila lite för att kunna njuta av moderskapet fullt ut. 



090601 Inga valpar ännu

Men länge till kan det inte dröja. Det är krig mellan hormonerna nu, de dräktighetsbevarande och förlossningshormonerna kämpar om vinsten måtte förlossningshormonerna vinna snart! Meja är duktig hon jobbar på. Hon har lite svårt att bestämma var hon skall vara. Hon vandrar mellan valplådan,under min säng och upp i Hampus för att strax vara åter i valplådan och riva om lite. Det känns skönt att det är dag i gen och att det finns tillgång till veterinär på nära håll om något skulle inträffa. Just nu verkar allt ialla fall vara som det ska och vi håller tummarna för att det får fortsätta så.

RSS 2.0