Mors dags kväll

Meja har varit flåsig och orolig hela dagen, tempen ligger nu på 37,2 igen.
Hon har varit i valplådan i bland och börjat riva om.
Helst vill hon dock ligga under sängen eller under Antons fåtölj.
Det är lika bra att ställa in sig på en orolig natt. Hon har fått en sval dusch och
faktiskt även tagit emot lite smält vaniljglass med en äggula,lite druvsocker och
några hundmatskulor i. Fortsättning följer.....

090531 Mors dags-valpar????????????

I dag är Mejas temp nere på 36,7så det börjar hända saker. Hon är fortfarande väldigt lugn, kryper så långt under sängen hon kan komma. Hon har i dag tackat helt nej till mat men det var ok. att följa med på en liten promenad i skogen där var svalt och skönt. Några mors dags- valpar lär det väl inte bli men kanske i morgon???


090528 Dygn 60

Här går allt sin gilla gång, valplådan står här tom och väntar. Meja gör någon lov dit i bland men då handlar det mest om att jaga ur katten, hon tål inte att han befinner sig i valplådan. Tempen låg på 37,5 i morse men i kväll var den över 38 i gen så än verkar det inte vara någon temperatursänkning på gång. Meja har varit ovanligt lugn i dag, hon har haft ett par oroliga dagar innan med mkt vandrande fram och tillbaka och hon har krypit under alla tänkbara möbler, det skall helst vara trångt och mörkt så visst har hon väl en del förberedelser för sig.
Vill passa på att tacka för alla hälsningar det värmer en nervös matte som känner sig väldigt ringrostig då det gäller valpningar nu.

090525 Dygn 57


Magen är rund o go och det kan vara riktigt livligt därinne. Det är i dag dygn
57 från första parningen räknat.

En skogstur är fortfarande helt ok. för Meja även om den går i något lugnare
takt nu än tidigare.


Att vila med lillhusse är också attraktivt nu. Hampus kliar henne inte gärna
på magen längre då han tycker tuttarna blivit så läskiga. Han hoppas på att få känna
valparna uppe vid halsen i stället.
Meja är väldigt kräsen vad gäller mat numer och man får krusa med lite gott i för att hon
ska äta men hon är pigg och glad. Nätterna har väl börjat bli lite oroliga för det behövs ett och
annat toalettbestyr för henne.

Knuff,knuff 090523

Tiden går fort och det närmar sig valpning. I morgon har det gått 56 dygn sedan första parningen och 49 sedan sista. Meja börjar mer och mer att vila sig i form,promenaderna går i saktare mak och hon sover mycket. Hon ligger gärna på min arm på nätterna och det är så härligt att ligga med handen på magen och känna hur det rör sig där inne. I bland när det knuffar på extra livligt där inne brukar Meja att titta ängsligt och börjar slicka på magen. Lilla gumman hon har nog ingen aning om vad som är på gång. Valplådan är instalerad och Meja tycker väl sådär om den, nog är sängen skönare än så länge. En som däremot trivs där är katten Love, Meja vill dock inte ha honom där utan hon jagar ur honom fortare än kvickt så hon verkar i alla fall betrakta lådan som sin.

Magen växer och valplådan är klar 090518



Det har nu gått någonstns mellan 43-50 dygn och Meja börjar bli riktigt rund.
Hon väger i dag 21,4 kg innan hon blev dräktig låg hon på 17,5 . Hon har ökat 0,9 kg i vikt sedan förra måndagen så det går stadigt uppåt. Meja är fortfarande smidig och rörlig även om jag märker att hon vilar mer och börjar få lite problem att ta sig fram i gen då hon legat under sängen. Hon är inte riktigt lika glupsk längre utan vill hellre plocka i sig mat lite då och då, det börjar väl bli lite trångt i magen.  Ulf har gjort en valplåda som nu står klar och väntar på att få bli använd.
I helgen är det väl dags att möblera om sovrummet så vi får valplådan på plats så Meja får möjlighet att göra sig bekant och hemmastadd i den. Jag kommer även att gå över henne med klippmaskin en gång till så vi får bort onödigt hår på de mest utsatta ställen, klippa klorna och bada henne så hon sen kan få vara i fred den sista tiden innan förlossning så mycket som möjligt. Ja vi går verkigen en spännande tid till mötes!

Dräktigheten 090515

Meja växer och frodas. Märker nu att hon börjar bli lite klumpig, hon har lite svårt att ta sig in i bilen tex. Hon ser väldigt förvånad ut då hon gör ett hopp för att komma in i bilen men magen är så tung så det behöver puttas på lite. Hon är inte fullt lika matfrisk längre. Vill ha maten framme och ta sig en tugga då och då så till sist har hon ändå fått i sig vad hon behöver. Hon är glad och pigg, otroligt kelsjuk.

090511 Magen växer!




En annars jättepigg och glad Meja växer och frodas. Hon är någonstans mellan dygn 36-43 och väger nu 20,5kg. Hennes normala vikt är 17,5 kg. Hon är pigg och glad, rörlig och mycket arbetsvillig. Så spännande att få se vad som finns där inne!

Rund om magen 090507


Visst börjar vår lilla pärla bli lite rund om magen. Hon är fruktansvärt hungrig och har börjat tigga och stjäla vilket hon aldrig gjort tidigare. Till och med bananskalen ryker om man inte skyndar sig plocka undan dem. Hon är här någonstans mellan dygn 31 och 38.



Men pigg som en nötkärna, full av energi och arbetslust.

Hurra!!!!!!

Meja är dräktig!!!! Ultraljudet på Falu djursjukhus i går visade en helt normal dräktighet. Veterinären hade svårt att uttala sig om hur många valpar det kan vara, hon trodde inte att det var så många. Vi såg dock båda helt klart två hjärtan som pickade på och de kan i alla fall inte vara samma då de låg med huvudet åt var sitt håll. Meja har blivit rund om magen och har tuttar som spelkulor men är otroligt pigg och har arbetslust precis som vanligt.
Vi var på träningsläger för Frida Sundberg i helgen och jag tog med Niilo också så jag skulle kunna växla då jag inte ville köra för hårt med Meja i fall hon skulle vara dräktig. Meja blev dock väldigt förnärmad då  hon som jag tyckte skulle vila lite i bilen och Niilo fick träna i stället, hon hade nog velat köra på precis som vanligt. 
Nu väntar några spännande veckor innan vi får se resultatet och vi håller alla tummar och tår för att allt skall gå bra.

Nervöst!!!!

Vill bara tala om att i dag är det en matte som är väldigt nervös. I kväll får vi nämligen reda på om det finns några bäbisar i magen.

RSS 2.0