Valpar, Majken och barnbarn

Det har varit en händelserik vecka med valpbesiktning och ultraljud bland annat.
Valparna är 8 veckor på lördag och de börjar efter helgen att flytta till sina nya hem.


Ultraljudet visade att Majken har valpar i magen. Vi såg fem valpar men det är ju ingen garanti, det kan bli fler det kan bli färre. Dock har alltid veterinär Marie Granar som gjorde ultraljudet alltid haft rätt då hon "ultrat"tidigare kullar. Beräknad nedkomst blir i slutet av januari och de kommer att vara redo för flytt i slutet av mars.


Lagomt då Majkens valpar är redo för flytt så är det dags för "mormors lilla gull" som växer i denna vackra mage att komma fram. Skall bli helt underbart!!!!!!


Vittra, en ljuvlig fröken som gärna ligger i knät och tankar närhet mellan "perrorusen"


Vira, får en att smälta som vax med sin oskuldsfulla blick.


Vilja är en mycket livlig fröken som har lockat till många skratt. Drar
till sig alla besökares uppmärksamhet. En vanlig kommentar är: Vill ha....


Vissla älskar barn över allt annat. Hennes glädjeskrik då hon ser Hampus
överröstar hela kullen. Söt som socker är hon också.


Herr Vilse, en cool kille som mellan valpbuset verkligen kan ta sig tid att
kela.


Ja allt roligt har ju ett slut. Det har varit en enorm upplevelse att få följa denna kull de här veckorna. Det känns nu då det är dags för dem att gå vidare i livet att de har fått en bra start och att alla har förutsättningar att utvecklas till bra hundar. Mentalt har det varit en väldigt jämn kull som verkar helt orädda i flocken. Med rätt social träning i sina nya hem blir de nog mycket trevliga familjemedlemmar. Sociala är de så det räcker och blir över och jag hoppas att de fortsätter så om än kanske lite mer lagoma proportioner.

Telefonlös

Badat och klippt klor på hela valpligan inför valpbesiktningen i morgon.
Vi har firat julen hos vår dotter Elin i Insjön så nu har hela ligan både åkt bil och sovit borta i ny miljö. Allt har gått jättebra. Det är en mycket framåt, orädd och levnadsglad kull tycker jag. Återkommer i morgon med lite bilder. Om någon försökt nå mig på telefon och inte lyckats, beror det på att jag glömt laddaren till telefon i Insjön och varit utan batteri hela dagen. Åtgärdas i morgon i samband med veterinärbesöket. Ha det gott så länge!

Valpar sex veckor

Det är sannerligen inte lätt att fotografera sex-veckors "valphuliganer", man får vara glad om någon valp fastnar på bilden över huvudtaget. Det är en enormt glad, positiv, orädd, social och livlig valpkull. De har nu fått smak på att vara ute och protesterar högljutt då jag snabbt försöker plocka in dem efter att de fått rasta sig. Jag vill inte de skall bli för kalla om magen då de tumlar om i den djupa snö som vi har fått.


Trodde det skulle gå att sitta på golvet och ta några bilder men det ville inte Vira, Vissla,vilja eller Vittra vara med om. Närhet var vad de ville ha.


Vittra försöker komma åt kameran.


Vilja o Vittra.


Vissla o Vilse har hittat ett tuggben så stort att det räcker till de båda.


Mys framför tv,n Vilse i Hampus knä och Vissla i kusin Esmas knä.

Vad gäller Majken så har hon mått illa och kräkts ett par mornar, vi får hoppas att det är ett gott tecken. Vi har tid för ultraljud den 29/12 i fall vi fortfarande är osäker på hurvida hon är dräktig eller ej.

Valpar 5,5 veckor


OJ vad tiden rusar i väg! Valparna är redan 5,5 veckor och väger mellan 3,1- 3,9 kg. Denna vecka har det varit så milt väder ute att valparna har fått prova på att gå ut en kort stund. Till en början var det lite läskigt med allt det vita men det stod inte på förrän det blev jättekul. 



Storebror Da-Silva vill visa Vira hur skoj det är i snön.


Storasyskonen förmanar de små att de måste vara i rörelse så de inte blir kalla om magen.


Vilja spatserar kavat framåt i snön för första gången.


Inga svansar mellan benen här inte även om det är lite konstigt att gå i snön för första gången för Vira.


Vilse ser och lär.


Väl inne i stugvärmen i gen är det skönt att softa tillsammans med katten Love.

Stockholmsmässan 11-12-11

Hemma i gen efter en mycket trevlig dag på Stockholms hundmässa. Det är alltid speciellt med "Stora Stockholms utställningen" Många trevliga människor, fina hundar och en härlig stämning. Tyvärr var vi för sent ute för att få plats på läktaren till finalerna så vi såg ingenting. En hel del fina Perros fanns på plats som dömdes av Saija Juutilainen från Finland. BIR o BIM gick till finska hundar. Det enda tråkiga denna dag var att se så många av våra gästande perros borstas o klippas på trimbord och dessutom blir de framtagna av domaren. Har svårt att förlika mig med att det skall bli så här på våra utställningar.


Även Da-silva tyckte detta var en trevlig tillställning han var pigg, glad och verkade ha riktigt roligt.


Dommare Saija Juutilainen tyckte om Da-Silva.Kritiken löd:
22 mån mkt trevlig ung hane med fina proportioner. Fin bröstkorg, bra benstomme, maskulint huvud o uttryck.
Starkt nospartioch bett, stark hals. Behöver längre överarm. Välvinklad bak. Härlig pälskvalitet, paralella lätta rörelser med bra steglängd o överlinje. Mycket trevligt temprament.


Da-Silva vann unghunds konkurensklassen och slutade som tvåa i Bästa hanklassen, slagen av en mkt vacker finsk champion. D-S fick reserv -certet o reserv- cacib. Lyckliga kunde vi återvända hem till Dalom med för dagen den vackraste Svensken och det utan att vara friserad, så för matte är han vinnaren.
Tack syster och dotter och alla runt ringen för en trevlig dag. 


4-Veckors bilder

Äntligen kommer det lite 4-veckors bilder på de små. De växer och frodas, alla väger nu mellan 2,2-2,5 kg. De är pigga och glada och det blir mer och mer bus. De brukar få komma ur hagen och skutta runt i köket vilket uppskattas mycket.



Kan man vara sötare än så här? Vira en go, glad och kavat tjej.



Av bilden att döma så tycker inte Vira att det är någon större hit att "ställa upp sig"
för fotografen, men,men övning kommer att ge färdighet.


"Människomamma" envisas med att valparna då och då skall ligga på rygg i knät och kela.


Vizzla är en bestämd och mycket lekfull liten fröken som talar om hur hon vill ha det-


"Människomamma" försöker träna utställning. Vizzla har inte riktigt bestämt sig om det är kul eller inte.


Vilja ser ut att gilla utställningsträning.


Söt som socker. En livlig och glad fröken.


Vittra, söt och busig.


Skenet bedrar, hon är i färd med att räkna ut nya hyss.


Utställningsträning även här.


Vilse står som om han inte gör annat än tränar utställning om dagarna.


Vilse är en lugn o cool kille.



Dagens skogspromenad var kall men så vacker

Mojje

Blev så glad då jag i morse var in en sväng på facebook och möttes av denna härliga bild på Lindekrull's Mojje av Medina. För nya läsare kan jag berätta att Mojje är en helbror till vår Da-Silva och bor med husse Lars och Matte Erika och deras två döttrar i Sundsvall. Hoppas du förlåter mig Lars att jag knyckte bilden.

Måndag efter en händelserik helg.

Tycker om de tidiga morgonpromenaderna då man får möta ljusnngen. Alla som småspringer hit och dit och verkar vara på väg någonstans. Allt känns så fullt av liv då. Så för mig känns denna måndag morgon faktiskt helt ok!

En väldigt trevlig helg har paserat med besök av blivande valpköpare både på lördag och söndag. Mycket trevliga bekantskaper båda dagarna.
På söndagen tog jag mig tid med en längre promenad i skogen. Där hittade Da-Silva en guldklocka så nu skall vi göra oss en tur till farbror polisen med den.
Lite förvånad blev jag dock då det ringer på dörren på självaste 2:a advent-söndagen och utanför står en av SKK,s Kennelkonsulenter. Det blev en trevlig adventsfika och pratstund med honom. Jättebra att de gör oanmälda besök samtidigt är det lite svårt att just då komma i håg vad man själv kanske skulle vilja fråga om. Jag fick dock några frågetecken besvarade som jag annars skulle ringt Skk om så det var ju bra och kopian på protokollet han lämnade efter sig var trevlig läsning. "Förhoppningsvis ses vi om 4 år i gen" sade han då han gick, synd att de inte kommer oftare tänker jag. Jag vet dock de som haft uppfödning över 30 år men aldrig sett en kennelkonsulent så jag ska väl inte klaga.
I eftermiddag kommer kära dottern Elin och då skall vi försöka fota lite 4-veckorsbilder på de små.
Efter det så blir det ett rejält "julbad" för Da-Silva som skall delta vid året höjdpunkt på Älvsjömässan på söndag. Sen vill jag ha frost hela veckan så han håller sig ren o fin. Skall bli så trevligt att träffa alla Perros o "Perrofolk" i gen.
Ha en härlig måndag allesammans!


Meja, Da-Silva och Majken 2:advent.

Främmande.



Denna vecka har vi börjat ta emot besökare utanför familjen i valphagen. Detta har varit mycket uppskattat av valparna som lekt och myst med främmandet. Alla är nyfikna på de nya och kämpar för att få uppmärksamhet.

Här har vi besök av kusin wilma. Hela bunten har lagt sig på rygg mellan hennes ben för att bli kliad på magen.


Vizzla och Vira i brottarmatch.


Lite Royal start slinker också ner mellan diandet.


Vizzla i bestämda steg med mål i blicken.


Nya upptäckter gör en trött, Vizzla tar i gen sig lite.


Min uppfattning är att, barn som lär sig visa respekt och vara snälla mot djur, de blir också snälla mot människor.
Har ialla fall stämt bra på våra fem barn varav fyra nu är vuxna och så snälla och trevliga. Lillprinsen Hampus är på god väg han med.
Kram alla våra barn!

RSS 2.0