Färdigtparat 0100122

Det är med lite sorg i hjärtat vi i dag sagt hej då till Kiros då han med son, matte och husse återvände hem till Eksjö i dag.
Det har verkligen varit en förmån att ha fått lära känna Kiros närmare denna vecka.

Kiros kom till oss med matte o husse i måndags, tyckte då att intresset inte riktigt var på topp för vaken Kiros eller Meja så vi trodde nog att det var lite tidigt, därför blev vi nog alla lite överraskad då de plötsligt satt i hop. Tisdagen fick bli en vilodag men på onsdag återkommer friaren. Meja är i sitt esse och kromar sig allt vad hon kan för honom men Kiros nonchar henne och är mer intresserad av lukter och fläckar på marken. Vi kommer överens om att Kiros stannar hos oss under natten. En helt underbar herre som inte verkar vara ett dugg berörd av att vara borta. Han snusar i vår säng hela natten och till och med Uffe som är ganska så neutral vad gäller hundar är helt såld.
Kiros intresse verkar inte vara större på morgonen men Meja är helt till sig och vet inte hur hon skall visa honom vad hon vill. Jag börjar tänka att det nog är över och att Kiros tycker det räcker med en gång. Kiros är med mig till jobbet och då vi kommer hem är han mer intresserad av Meja. Han gör lite försök att rida på den villiga bruden men hoppar snart av i gen.
Fram på kvällen tar jag alla tre med mig ut i skogen så de skall få springa av sig lösa och då händer något. Kiros intresse hamnar plötsligt på topp då Majken springer runt, skäller och försöker få fart på Meja. Då Meja springer tänder Kiros till och plötsligt är parningen ett faktum. Jag blir halvliggande på en snöig skogsväg i 20-25 minuter i halvmörkret för att stötta vid hängningen.Tur att det inte kom några fler bilar då hade de vackert fått stått där och vänta.
Kiros blev kvar hos oss även i natt och innan jag skjutsade honom tillbaka till Ludvika där P-O , Kristina och Lino väntar så tog vi en sista tur upp i skogen. Denna gång är även Hampus med. Det blev en repris på skogsvägen  från i går kväll och vi kan nu nöjda konstatera tre lyckade parningar. 
Man lär sig för varje gång man är med om en parning. Så roligt att se hur Kiros ville ha det, han föredrog en aktiv brud och vill inte att de skall vara allt för lättillgängliga.

Tusen tack för den här veckan P-O och Christina, kör försiktigt hem. Hoppas att då vi ses nästa gång är för att ni är här och tittar på Kiros/Meja valpar.

PS: Ni har en given hundvakt här om ni behöver.  

Kommentarer
Postat av: Carina och Zalle

BRA jobbat Meja och Kiros, nu väntar vi med spänning. Det kommer att bli riktiga skogsmullar av dessa valpar:)

2010-01-23 @ 16:55:59
Postat av: Anna Nygårds

Vad kul att de fick till det Kiros och Meja. Nu håller vi tummarna att det kryper ut en massa små krullisar den här gången. / Anna & Rolex

2010-01-28 @ 14:40:43
URL: http://www.nogg.se/annaochrolex

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0