Utställningar och älgjakt 121016

Fick glädjande rapport från Norge och Nkk,s utställning i Hamar. Meja och Tjabo-dottern Lindekrull's Vittra av Medina blev BIR. Dina är ju bara junior och ännu inte ett år fyllda så vad månde det bliva av den fröken? Ett jättstort grattis till Laila och Dina, vi är så stolta uppfödare. Grattis även till Henna och N SE Uch Zorrzo Big Mac i kennel Corazoncito som blev BIM. (Hoppas du förlåter att jag lånade bilden från FB).
 
 
Samma helg ställdes även Lindekrull's Mojje av Medina ut i Sundsvall. Mojje blev tvåa bästa hane med Ck och R-cert. Ett jättegrattis till er! Kolla in den suddiga svansen, vilket beror på att den är så glad. Mojje o Lars är ett härligt team!
 
 
Mamma Meja däremot hon har sysslat med helt andra saker. Förra veckan fick hon följa med systersonen Elias till älgskogen. Hon har tydligen gjort mycket gott intryck i spåret. Det var så härligt att på kvällarna få hem en trött och tillfredsställd hund som efter mat och lite extra omvårdnad sen sov tungt för att nästa morgon åter ivrigt vänta på att få följa i älgskogen. Hon tog sig även glad i hågen an spår efter "icke påskjutna" älgar. På bilden nedan har hon hållit i ett "friskt" spår i 1,5 timme.Spåren visade att älgen gått i och simmat över sjön, vilket även Meja ville. Elias tog dock henne med runt sjön i stället där hon på nytt tog upp spåret. Dock kom älgen undan med livet i behåll i alla fall denna dag då det nu var dags att avblåsa jakten för dagen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0