Det kom ett brev.121105

 
 
 
Hej Anneli!
 
Nu finns inte vår lilla valp längre, snyft! Idag fyller hon ett år och har vuxit upp utan att vi riktigt märkt det. Tänk om jag hade kunnat  spara en kopia av mini-Mimi! Idag är hon ca 46 cm hög, väger 16,5 kg och är en absolut 10-poängare (tycker vi). Dagen har firats med en ny boll och en X-tra fin ny leksak som Mimi själv fick välja ut i affären. Hon måste ha god smak, det var en av de dyraste, som till slut vann hennes gillande.
 
Vi har avslutat kursen i Vardagslydnad 3. Sista gången fick vi lära oss hund massage, (Mimi var lite bångstyrig) och hade en examens tävling med fyra olika grenar. Gissa vem som vann!? Ett gott samarbete gav oss första pris, som Mimi själv fick välja. Kycklinglindade tuggben.
 
Det har varit en omväxlande kursomgång, vid ett tillfälle spårade vi i skogen (som hos dig). Den här gången gick det som på räls, två olika spår och Mimi nästan flög fram andra gången.
 
På torsdag fortsätter vi med nästa kurs som blir specialsök. Har du någon idé om vad man kan träna för rent privatbruk?  
 
Perroträffen i Gränna var lika trevlig som du sade. Vädret var strålande, vi åt lunch på en utomhusrestaurang alldeles invid Vätterns strand. Mimi studerade fågellivet. Många trevliga hundar och hundägare. Jag fick dessutom tillfälle att växla några ord med Johan Liw, och nu har jag hittat till hans hemsida. Vi testade lite agility och rallylydnad,”perroracet” hoppade vi över, jag tyckte hon hade för mycket päls i värmen. Men, hon har ett härligt löpsteg, så nästa år med nedklippt päls så…..
 
Vid månadsskiftet  sep/okt reste vi till Österlen med goda vänner. Mimi fick springa i Brösarps backar och sova i ”tävlingskorgen” nedanför min säng. Efter några dagar fortsatte vi till Bornholm. Härliga stränder att spränga fram på, sol hela tiden och spännande färjetur med nya hundkompisar. Nu har Mimi eget EU-pass och är rabiesvaccinerad.
 
För några veckor sedan fick vi möjlighet att gå med på Stockholmsregionens månatliga Perropromenad. Inte kallt men lite småregnigt. Mimi fick redan på parkeringsplatsen en ny kompis, ca 1,5år gammal svart tik. De lekte så jättefint tillsammans och all hennes tidigare rädsla för andra hundar verkade som bortblåst. Det var fantastiskt att se, i Gränna var det tyvärr svansen mellan benen när andra perros sökte kontakt med henne. Det känns som om hon utvecklats mycket den senaste månaden.
 
Allt annat är bara positivt med henne, jag blev så glad när veterinären flera ggr sade att hon var en så trevlig hund och bjöd henne på godis, Mimi tackade med höger tass.
 
Tack igen för vår fantastiska hund, hon är till glädje varje dag!!!
 
Kramar från Cecilia, Hans och Mimi
 
 
Mimi på stranden.
 
Tack Cecilia för det fina brevet och krama om ett-åringen från oss!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Helena Danielsson

Grattis gulliga Mimi!
Slick i örat från pappa Tjabo och kli på magen från "farmor" Helena
Vi hälsar till alla syskonen med :)

2012-11-11 @ 10:46:59
URL: http://www.banobahias.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0