110318 Hubbe (Willy)

Hubbe från vår Lets dance-kullen mår inte så bra. Matte Malin berättar att de i dag besökt Ulltuna djursjukhus eftersom Hubbe (Willy) blivit slingig i baken, han är och har tydligen alltid varit väldigt känslig i magen, han har blivit inkontinent och de senaste dagarna har han börjat vandra runt, runt i cirklar och slinger in i möbler o dyl. Veterinären på Ulltuna som undersökte Hubbe var mycket konfunderad och kan i dagsläget inte alls säga vad han drabbats av. Hans ryggrad röntgades men den såg fin ut, man tog även flera prover som det inte kommit svar på ännu. Vi vänder oss nu till alla som har hund och möjligen kommit i kontakt med något liknande. Är det någon som kommit i kontakt med något liknande det som beskrivits ovan är jag jättetacksam om ni vill höra av er till mig.

Kommentarer
Postat av: Sanna Brandt

Hej,

jag har hört talas om sjukdomen "slingersjuka", men då hos hästar. En kompis har ett kallblod som fått det (kanske var det ärftligt, för hans bror hade haft det). Vanligare varmblod tydligen. Kan tydligen varken botas eller lindras, men tyvärr vet jag inte mer än så. Hoppas den här informationen hjälper något ...

2011-03-19 @ 17:32:12
Postat av: Anneli

Men vad tråkigt att höra, hoppas verkligen du kan få bra respons här. Vi håller tummarna att ni hittar problemet och att det går bra för lilla Hubbe. Många kramar Anneli o Nanna

2011-03-20 @ 09:52:12
URL: http://www.la-sirenitas.se
Postat av: Carina Sundberg

Hej så tråkigt att höra att lille Hubbe inte mår bra.

Chilis uppfödare i DK hade en hund med liknande sympt.

Det var meningitis, polyarthritis immunmedieret. Om jag fattat rätt så är det en sorts hjärnhinneinflammation. Hon skrev som en dagbok om detta på sin hemsida, men tyvärr har hon tagit bort det. Hunden överlevde dessvärre inte. Han fick även leukumi.

Det finns massor att läsa om detta om du googlar, hoppas det INTE är detta, men du kan ju alltid läsa.



2011-03-20 @ 12:18:57
Postat av: Ulrika

Fästingsjukdom?

2011-03-20 @ 15:16:23
Postat av: melinda strand

Slingersjukan orsakat av Bornaviruset drabbar främst katter.De mesta som finns beskrivet är om katter men även hundar,hästar,får och enstaka lodjur har hittats positiva. Min Estrela Mountain Dog har nyss fått diagnosen genom blodprov. Han slingrar inte tydligt men har en hälta som är mer eller mindre kraftig.För att utesluta skelettsjukdomar/skador är han röntgad i extremiteterna, ryggraden och lungorna. Diskutera med din veterinär om blodprov kan vara befogat.

2011-03-24 @ 20:06:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0