Träning och tävlig 081104

Helgen har bestått av ett mycket givande träningsläger förlagt till brukshundsklubben här i Gagnef. Det var ett Hoffegäng som hyrt in "unicum" Frida Sundberg som drillade oss i två dagar. Förutom fem hoffar så var det Meja samt en rottis så vi var en lagom stor grupp och fick mycket tid var och en. Som vanligt blir man så inspirerad och imponerad av Frida och hennes Best. Meja är så rolig att träna med, det finns hur mycket ork som helst och vi fick många bra tips på hur vi skall utnyttja denna motor på rätt sätt för att det skall bli balans i det hela.
På söndagen  lämnade vi dock träningen för en stund för att åka till ridhuset och delta i klubbens sista lydnadstävling för året.  Vi kammade hem ett första pris så vi är nöjda. Jag gjorde inte om misstagen jag gjorde i Nedansiljan förra helgen men det fanns väl nya att göra. Denna gång råkade jag "dra upp"upp Meja lite för mycket innan det var vår tur att gå in på plan så hon var speedad och tyckte det var så kul att det slog över och blev en del slarv men men vi fick våra 166 poäng och det räckte. Har inte bestämt ännu om jag skall försöka få till det sista första priset som krävs för att få LP1? Det är så osäkert med platsliggningen i ettan och så lätt att det händer något som verkligen kan förstöra för framtiden så vet inte om det är värt det. I alla fall har vi börjat med att träna in tvåans moment sen får vi väl se hur det blir med tävlingar framöver och hur det blir med löpning osv.
Nu blir det en vilohelg sen är det dags för de praktiska slutproven i eftersökskursen så i helgen kommer familjen att packa ryggsäcken och ge sig ut i skogen för picknick och spårning av klöv.
TACK för all hälsningar och grattis i gästboken! det värmer och peppar mycket.

Kommentarer
Postat av: Elin

Nu är du utmanad mamma! Kolla bloggen ;)

Kram!

2008-11-09 @ 09:33:28
URL: http://www.anziehendsalpha.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0